Tak og vegger i samme farge?

– Gir en helt annen romfølelse og helhet!

I 2020 handler det om å våge. Å tørre og prøve noe helt annet enn det vanlige.

Det er mange som tenker at lister og tak må være hvite, uavhengig av hvilken farge veggene har. Nå ser Claus Fredø, som har ledet Jernia Drøbak siden 2000, at trenden snur og at flere tenker utenfor boksen.

Flere har selvfølgelig vært usikre på å male et helt rom i samme farge når jeg har tipset dem om det, men mange har endt opp med å elske resultatet! Man får en helt annen romfølelse, en annen ro og helhet. Mange tror det gjør rommet mindre, men det gir egentlig motsatt effekt, ler Fredø. 

Matt maling er spesielt populær. Omtrent 90% av malingen som blir solgt hos Jernia Drøbak er helmatt. Denne typen maling er med å endre fargens uttrykk fullstendig og flatene vil oppleves som mykere.

Det er vel det som har tatt mest av i det siste og jeg vurderer det sterkt selv, smiler Fredø og legger til at sennep, jordfarger, marmor, blomster og dyr også er veldig i vinden akkurat nå.

Det er også viktig å skille mellom malte vegger og treverk. Birger Ekse har 50 års erfaring med maling og påpeker at man trenger forskjellige produkter:

Velger man feil type maling kan man fort ende opp med stygge riper. Dette er fordi feil maling på feil overflate vil føre til dårlig festeevne, sier Ekse.

 

 Er du usikker på hvilken maling du skal gå for?

Kom innom oss på Jernia Drøbak så hjelper vi deg igang.

Hos oss lønner deT seg å være fast kunde!

Som medlem av Jerniaklubben får du mange fordeler.