Tapet fortsetter å være populært, enten alene eller i kombinasjon med malte vegger. Så hva skal egentlig til for å oppnå et profesjonelt resultat?

– Det er innmari fint med tapet, kjedelig med bare maling! Jeg har montert utallige meter med tapet de siste 50 årene og nå er det nesten alt for mye å velge mellom, ler Birger Ekse ved Jernia Drøbak.

Før man begynner å måle, fukte og lime tapeten er det en del som må på plass, og dette avhenger av hvilken tilstand veggen er i. Ekse forteller at det ideelle underlaget er en slett og grunnet flate å jobbe på.

– Finn ut om veggflaten kan tapetseres i første omgang. Har du gammel tapet eller tekstilstrie må dette bort. Glassfiberstrie må helsparkles og deretter grunnes. Ja, det kan høres mye ut, men stikk innom oss for god veiledning på hvordan du kan gå frem – da kan det kjennes enklere å sette i gang, sier Ekse.

Butikkleder Claus Fredø har også lagt merke til økt interesse for tapet, men ikke minst en helt annen måte å bruke den på.

–  Tiden med glatte, ensfargede gipsvegger er over. Folk tør rett og slett å teste ut nye ideer, noen har jo til og med lagt inn tapet på kjøkkenet. Ellers brukes det på flere vegger og flere rom nå enn tidligere, samt kombinasjon av flere tapeter. Vi så mye av dette i fjor og tipper at det bare øker i 2020, smiler Fredø.